Omáčka ravigote - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka ravigote
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46879 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
2 kávová lžička | Kapary |
2 ks | Okurky nakládané |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 105,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Kapary, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka ravigote postup přípravy receptu:
1 | Do misky dáme uvařené vejce natvrdo, které jsme oloupali a nasekali nadrobno, nakrájené kyselé okurky, nakrájenou cibuli, nasekané kapary, hořčici, nasekanou petržel, pažitku, sůl, pepř a vše zamícháme. Pomalu přiléváme olej, až směs zhoustne. |
2 | Necháme vychladit a podáváme. |