Jednoduchý recept

Polévka citrónová se skořici

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 46885
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

50 g Bramborová kaše sušená
500 g Citrony
100 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
1 dl Sirup citronový
20 g Skořice mletá
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 324 kcal
Kilojoule 1 355kJ
21% Sacharidy 74 g
6% Tuky 5 g
10% Sodík 195 mg
15% Bílkoviny 8 g

Polévka citrónová se skořici postup přípravy receptu:

1

Umyté citróny nastrouháme do hrnce, posypeme vanilkovým cukrem, přidáme z citrónu vymačkanou šťávu, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Polévku podle vlastní chuti dochutíme solí, cukrem a skořicí a také podle sebe přilijeme citrónový sirup. Vše zamícháme, chvilku povaříme, polévku přecedíme přes síto, vrátíme zpátky do hrnce a na sporák.

2

Do studené vody vsypeme bramborovou moučku, vidličkou rozšleháme, za stálého míchání pomalu vléváme do polévky, kterou znovu přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku. Žloutky rozkvedláme a pomalu pomocí míchání je vmícháme do polévky.

Poznámka

Citrónovou polévku podáváme teplou, vhodnou přílohou jsou masové kuličky a také makaróny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept