Polévka citrónová se skořici - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka citrónová se skořici
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 46885 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
50 g | Bramborová kaše sušená |
500 g | Citrony |
100 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
1 dl | Sirup citronový |
20 g | Skořice mletá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 349,5mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 101,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše sušená, Citrony, Cukr krupice, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Sirup citronový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka citrónová se skořici postup přípravy receptu:
1 | Umyté citróny nastrouháme do hrnce, posypeme vanilkovým cukrem, přidáme z citrónu vymačkanou šťávu, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Polévku podle vlastní chuti dochutíme solí, cukrem a skořicí a také podle sebe přilijeme citrónový sirup. Vše zamícháme, chvilku povaříme, polévku přecedíme přes síto, vrátíme zpátky do hrnce a na sporák. |
2 | Do studené vody vsypeme bramborovou moučku, vidličkou rozšleháme, za stálého míchání pomalu vléváme do polévky, kterou znovu přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku. Žloutky rozkvedláme a pomalu pomocí míchání je vmícháme do polévky. |
Poznámka
Citrónovou polévku podáváme teplou, vhodnou přílohou jsou masové kuličky a také makaróny.