Recept

Cannelloní s mořskými plody

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46887
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

300 g Cannelloni
180 g Chléb toastový
1 kávová lžička Citronová šťáva
125 g Garnát obecný
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
150 g Mozzarella
1 špetka Muškátový oříšek
200 g Mušle v nálevu
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Platýz - filety
2 hrst Potočnice
1 kávová lžička Sůl
125 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
2 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 674 kcal
Kilojoule 2 821kJ
17% Sacharidy 62 g
33% Tuky 24 g
45% Sodík 907 mg
91% Bílkoviny 51 g

Cannelloní s mořskými plody postup přípravy receptu:

1

Připravíme misku s teplou vodou, do které namočíme toastový chléb a necháme změknout. Platýze omyjeme, pomocí papírové utěrky osušíme a pokud je třeba, zbavíme ji kostí. Rybu krájíme na větší kostky. Toasty vyjmeme z vody, dobře vymačkáme, vložíme do mixéru a spolu s rybou rozmixujeme na pyré.

2

Pod tekoucí vodou opláchneme vařené garnáty, necháme okapat a nahrubo pokrájíme. Mušle vyjmeme z konzervy, v cedníku necháme okapat a též nahrubo nakrájíme. Garnáty i mušle přidáme ke směsi z rybího masa a přimícháme vejce. Nastrouháme Mozzarellu.

3

Opláchneme a osušíme potočnici, rozkrájíme ji nadrobno. Asi 2 lžíce potočnice odložíme stranou, zbytek přimícháme k rybí směsi. Směs dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Promícháme, přidáme Mozzarellu.

4

Předehřejeme troubu na 200°C (horkovzdušnou troubu na 180°C). V pánvi rozehřejeme máslo, za stálého míchání na něm osmahneme mouku. Přidáme mléko, dále mícháme a necháme přejít varem. Omáčku dochutíme solí a muškátovým oříškem.

5

Nastrouháme Pecorino, nízkou zapékací mísu vymažeme olejem, na dno dáme trochu omáčky, Canelloni naplníme rybí směsí, vložíme do formy a přelijeme zbytkem omáčky. Navrch nasypeme Pecorino. Zapékací mísu vložíme do střední části trouby a zapékáme 25 - 30 minut. Po uplynutí doby mísu vyjmeme, těstoviny upravíme na talíře a podáváme ozdobené potočnicí.

Poznámka

Servírujeme teplé. Potočnice lékařská dříve byla známa jako řeřicha potoční.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept