Cannelloní s mořskými plody - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cannelloní s mořskými plody
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 46887 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
300 g | Cannelloni |
180 g | Chléb toastový |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
125 g | Garnát obecný |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mozzarella |
1 špetka | Muškátový oříšek |
200 g | Mušle v nálevu |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Platýz - filety |
2 hrst | Potočnice |
1 kávová lžička | Sůl |
125 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
2 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 191,7mg |
Draslík | 520,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Citronová šťáva, Muškátový oříšek, Olej stolní, Platýz - filety, Potočnice, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cannelloni, Garnát obecný, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mozzarella, Mušle v nálevu, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cannelloní s mořskými plody postup přípravy receptu:
1 | Připravíme misku s teplou vodou, do které namočíme toastový chléb a necháme změknout. Platýze omyjeme, pomocí papírové utěrky osušíme a pokud je třeba, zbavíme ji kostí. Rybu krájíme na větší kostky. Toasty vyjmeme z vody, dobře vymačkáme, vložíme do mixéru a spolu s rybou rozmixujeme na pyré. |
2 | Pod tekoucí vodou opláchneme vařené garnáty, necháme okapat a nahrubo pokrájíme. Mušle vyjmeme z konzervy, v cedníku necháme okapat a též nahrubo nakrájíme. Garnáty i mušle přidáme ke směsi z rybího masa a přimícháme vejce. Nastrouháme Mozzarellu. |
3 | Opláchneme a osušíme potočnici, rozkrájíme ji nadrobno. Asi 2 lžíce potočnice odložíme stranou, zbytek přimícháme k rybí směsi. Směs dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Promícháme, přidáme Mozzarellu. |
4 | Předehřejeme troubu na 200°C (horkovzdušnou troubu na 180°C). V pánvi rozehřejeme máslo, za stálého míchání na něm osmahneme mouku. Přidáme mléko, dále mícháme a necháme přejít varem. Omáčku dochutíme solí a muškátovým oříškem. |
5 | Nastrouháme Pecorino, nízkou zapékací mísu vymažeme olejem, na dno dáme trochu omáčky, Canelloni naplníme rybí směsí, vložíme do formy a přelijeme zbytkem omáčky. Navrch nasypeme Pecorino. Zapékací mísu vložíme do střední části trouby a zapékáme 25 - 30 minut. Po uplynutí doby mísu vyjmeme, těstoviny upravíme na talíře a podáváme ozdobené potočnicí. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Potočnice lékařská dříve byla známa jako řeřicha potoční.