Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 400 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 385 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (13%)
ID receptu: 46888
Kategorie: Polévky

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 ks Mrkev kořen
2 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pórek
100 g Protlak rajčatový
2 kávová lžička Sůl
2 kg Telecí kosti
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
200 ml Víno červené
1 l Voda pitná
1 polévková lžíce Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 166 kcal
Kilojoule 696kJ
7% Sacharidy 26 g
118% Tuky 88 g
21% Sodík 424 mg
5% Bílkoviny 3 g

Demi glace postup přípravy receptu:

1

Očistíme a propláchneme telecí kosti, poté je dáme na pekáč, trochu podlijeme vodou a dáme zapéct do trouby při teplotě 170°C na 25 minut.

2

V hrnci rozpálíme olej, osmahneme na něm mrkev, cibuli, celer, pórek, přidáme bobkový list, tymián a rajský protlak. Vše poté zalijeme červeným vínem a víno necháme zcela vyvařit.

3

Na zhotovený základ vložíme opečené kosti a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, stáhneme a necháme táhnout 6 hodin. Poté uvařený demi glace scedíme a zchladíme.

4

Sílu demi glace regulujeme svařením.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept