Demi glace - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 400 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Demi glace
Celkový čas: | 400 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 385 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46888 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 ks | Mrkev kořen |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
100 g | Protlak rajčatový |
2 kávová lžička | Sůl |
2 kg | Telecí kosti |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
200 ml | Víno červené |
1 l | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 290,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Protlak rajčatový, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Telecí kosti nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Demi glace postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a propláchneme telecí kosti, poté je dáme na pekáč, trochu podlijeme vodou a dáme zapéct do trouby při teplotě 170°C na 25 minut. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, osmahneme na něm mrkev, cibuli, celer, pórek, přidáme bobkový list, tymián a rajský protlak. Vše poté zalijeme červeným vínem a víno necháme zcela vyvařit. |
3 | Na zhotovený základ vložíme opečené kosti a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, stáhneme a necháme táhnout 6 hodin. Poté uvařený demi glace scedíme a zchladíme. |
4 | Sílu demi glace regulujeme svařením. |