Domácí rybí vývar - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí rybí vývar
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46891 |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
4 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
2 kg | Rybí kosti |
2 dl | Víno bílé |
3 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 13,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Fenykl sladký - hlíza, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rybí kosti nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí rybí vývar postup přípravy receptu:
1 | Pod studenou tekoucí vodou opláchneme rybí kosti. |
2 | Rozpustíme v hrnci máslo, opečeme nakrájený pórek, cibuli, žampiony, petržel, fenykl, přidáme rybí kosti a chvíli necháme prohřát. Zastříkneme bílým vínem, pomalu víno vyvaříme a poté zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu a ztlumíme. |
3 | Vložíme bouquet garni, plátky citronu, pepř, necháme 25 minut táhnout. |
4 | Nakonec vývar scedíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.