Jednoduchý recept

Rosol z pampeliškových květů

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 34 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 46893

Ingredience

40 ml Citronová šťáva
500 g Cukr želírovací
3 hrst Pampeliška květ
750 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 49 kcal
Kilojoule 205kJ
3% Sacharidy 12 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
0% Bílkoviny 0 g

Rosol z pampeliškových květů postup přípravy receptu:

1

Natrhané pampeliškové květy dobře propláchneme, abychom vypláchli případný hmyz, a necháme okapat. Z okapaných květů otrháme žluté okvětní lístky a v míse promícháme s vodou. Necháme louhovat 12 hodin.

2

Po 12 hodinách přecedíme, buď přes pasírovací utěrku nebo jemné síto; lístky, které zůstaly v sítě nebo utěrce pořádně vymačkáme. Přecezenou vodu 4 minuty vaříme s citronovou šťávou a želírovacím cukrem 2plus1.

3

Hotový rosol naplníme do menších sklenic.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept