Jednoduchý recept

Chléb z pohanky a podmáslí z domácí pekárny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46894

Ingredience

1 kávová lžička Anýz mletý
0,5 kávová lžička Cukr krupice
20 g Droždí
100 ml Mléko - podmáslí
200 g Mouka pšeničná hladká
200 g Pohanka
1 kávová lžička Sůl
180 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 243 kcal
Kilojoule 1 017kJ
14% Sacharidy 50 g
2% Tuky 2 g
13% Sodík 251 mg
17% Bílkoviny 10 g

Chléb z pohanky a podmáslí z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Nejprve umeleme pohanku. Pokud nemáme mlýnek na obilí, můžeme ji podrtit v nožovém mixéru nebo mlýnku na kávu.

2

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a podmáslí, přisypeme smíchané oba druhy mouky a anýz. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu cukr.

3

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

4

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro rychlé pečení a světlou kůrku a pekárnu zapneme.

5

Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho vychladnout. Chléb s pohankou má méně lepku, proto ho vždy krájíme až zcela vychladlý.

Poznámka

Pohankový chléb obsahuje mimo jiné pro zdraví potřebné látky i cévám prospěšný rutin. Místo čerstvého droždí můžeme použít 3,5 g droždí sušeného. Doba pečení a názvy programů se mohou lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept