Jednoduchý recept

Salát z pampelišky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 44 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 46895
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

40 ml Citronová šťáva
500 g Cukr želírovací
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
60 g Mozzarella
1 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 hrst Pampeliška květ
3 hrst Pampeliškové listy
750 ml Voda pitná
1 polévková lžíce Želé pampeliškové

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,145 kcal
Kilojoule 4 792kJ
68% Sacharidy 246 g
19% Tuky 14 g
10% Sodík 205 mg
13% Bílkoviny 7 g

Salát z pampelišky postup přípravy receptu:

1

Mladé čerstvé pampeliškové listy omyjeme a nasekáme asi na 2 cm kousky. Připravíme zálivku z bílého vinného octa, dijonské hořčice, slunečnicového oleje, pampeliškového želé a vše promícháme s pampeliškovými listy.

2

Natrhané pampeliškové květy dobře propláchneme a necháme okapat. Z květů otrháme žluté okvětní lístky a promícháme s vodou. Necháme louhovat 12 hodin. Po 12 hodinách přecedíme, buď přes pasírovací utěrku nebo jemné síto; lístky, které zůstaly v sítě nebo utěrce pořádně vymačkáme. Scezenou vodu 4 minuty vaříme s citronovou šťávou a želírovacím cukrem 2plus1.

3

Rosol z pampeliškových květů zvýrazní aroma pampeliškových listů a tvoří protiváhu kyselosti bílého vinného octa. Ozdobíme plátky mozzarelly z buvolího mléka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept