Vepřový bok na jehle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový bok na jehle
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 46897 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 krajíc | Chléb výběrový |
3 ks | Cibule |
4 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Špekáčky |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 341,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb výběrový, Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý, Špekáčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový bok na jehle postup přípravy receptu:
1 | Omytý a osušený vepřový bůček nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Špekáčky a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. |
2 | Na jehly střídavě napichujeme plátky bůčku, špekáčky a cibuli. Špízy potřeme olejem a grilujeme. |
3 | Po upečení špízy osolíme a opepříme. |
4 | Podáváme s čerstvým chlebem a hořčicí. |