Jednoduchý recept

Kreplechy plněné játry

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 46898
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Česnek
3 ks Cibule červená
100 g Husí sádlo
500 g Játra drůbeží
50 g Mouka pšeničná hrubá
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
2 dl Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
6 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 592 kcal
Kilojoule 2 476kJ
7% Sacharidy 25 g
53% Tuky 40 g
24% Sodík 490 mg
57% Bílkoviny 32 g

Kreplechy plněné játry postup přípravy receptu:

1

Náplň: Do kastrůlku nalijeme vodu, přiklopíme a přivedeme k varu. Zmenšíme plamínek, do hrnce pomoci lžíce poklademe vejce, které uvaříme natvrdo, asi 10 minut. Uvařené scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na kousky a zatím necháme stranou.

2

Játra odblaníme, dobře umyjeme, v pánvi na rozpáleném sádle spolu s nakrájenou cibuli za občasného míchání opečeme a necháme vychladnout. Vychladlá játra a cibuli pomeleme do misky, přidáme připravená vejce, nastrouhaný česnek, jemně nastrouhaný muškátový oříšek, podle chuti osolíme, opepříme a všechny suroviny dobře promícháme.

3

Těsto: Na vál vysypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něho rozklepneme celé vejce, posypeme solí, pomalým přiléváním vody rukou vypracujeme tuhé těsto, které na vále pomoci válečku rozválíme na velký plát. Z rozváleného těsta nožem nakrájíme čtverce o velikostí asi čtyři cm. Do každého čtverce lžící položíme připravenou náplň, konce přeložíme a silně stlačíme, aby se slepily.

4

Kreplechy uvaříme v hrnci s vroucí osolenou vodou přibližně 7 minut. Hotové scedíme přes síto, opláchneme studenou vodou, necháme dobře okapat a nakonec je po všech stranách opečeme na rozpáleném oleji dozlatova.

Poznámka

Takto připravený předkrm podáváme teplý, ale také studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept