Cannelloni plněné kapustou a uzenou pečení - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cannelloni plněné kapustou a uzenou pečení
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 46899 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
600 g | Kapusta hlávková |
60 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mozzarella |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
12 plátek | Pečeně uzená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
12 ks | Těstoviny Lasagne |
1 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1 098g |
---|---|
Cholesterol | 104,4mg |
Draslík | 698,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 23g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 180,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 69,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mozzarella, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Lasagne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pečeně uzená nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cannelloni plněné kapustou a uzenou pečení postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a omyjeme kapustu. Vykrojíme košťál a oddělíme zhruba 6 hezkých listů. V hrnci dáme vařit vodu a asi 1 minutu v ní listy blanšírujeme, dokud nezměknou tak, že se dají zavinout. Pomocí děrované naběračky listy vyjmeme, opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vodu, ve které jsme listy blanšírovali, nevyléváme. |
2 | Připravíme zbytek kapusty. Silnější části listů vykrojíme a ostatní nakrájíme na nudličky. Kapustovou vodu osolíme, přidáme 1 lžíci oleje a po porcích v ní asi 6 minut vaříme plátky lasagní. Když lasagně změknou tak, že se dají zavinout, vyjmeme je a necháme na papírové utěrce vedle sebe okapat. |
3 | Připravíme velkou pánev, ve které rozpálíme 30 g másla a asi 5 minut na silném ohni na něm za stálého míchání dusíme nudličky kapusty. Kapustu ochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Kapustu vložíme do větší mísy a necháme trochu vychladnout. Vezmeme blanšírované kapustové listy a mírně je osolíme a opepříme. Na každý list položíme plátky lasagní a tenký plátek uzené pečeně a vše zavineme na canelloni. |
4 | Mozzarellu nakrájíme na velmi malé kousky, parmezán nastrouháme. K dušené kapustě přidáme smetanu, vejce, mozzarelu, promícháme. Zapékací mísu vymažeme zbylým olejem a dno vyložíme kapustou. Na kapustu poklademe cannelloni. V malém hrnci rozpustíme zbylé máslo a cannellloni jím potřeme a posypeme parmezánem. Mísu přikryjeme pokličkou nebo alobalem, vložíme do studené trouby a pečeme při teplotě 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C) asi 40 minut. Po uplynutí doby mísu vyjmeme, cannelloni s kapustu rozdělíme na talíře a podáváme. |