Recept

Cannelloni plněné kapustou a uzenou pečení

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46899
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

600 g Kapusta hlávková
60 g Máslo čerstvé
200 g Mozzarella
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej rostlinný
12 plátek Pečeně uzená
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
30 g Sýr Parmezán
12 ks Těstoviny Lasagne
1 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

296% Kalorie 5,842 kcal
Kilojoule 24 443kJ
306% Sacharidy 1,101 g
75% Tuky 56 g
22% Sodík 444 mg
356% Bílkoviny 200 g

Cannelloni plněné kapustou a uzenou pečení postup přípravy receptu:

1

Očistíme a omyjeme kapustu. Vykrojíme košťál a oddělíme zhruba 6 hezkých listů. V hrnci dáme vařit vodu a asi 1 minutu v ní listy blanšírujeme, dokud nezměknou tak, že se dají zavinout. Pomocí děrované naběračky listy vyjmeme, opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vodu, ve které jsme listy blanšírovali, nevyléváme.

2

Připravíme zbytek kapusty. Silnější části listů vykrojíme a ostatní nakrájíme na nudličky. Kapustovou vodu osolíme, přidáme 1 lžíci oleje a po porcích v ní asi 6 minut vaříme plátky lasagní. Když lasagně změknou tak, že se dají zavinout, vyjmeme je a necháme na papírové utěrce vedle sebe okapat.

3

Připravíme velkou pánev, ve které rozpálíme 30 g másla a asi 5 minut na silném ohni na něm za stálého míchání dusíme nudličky kapusty. Kapustu ochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Kapustu vložíme do větší mísy a necháme trochu vychladnout. Vezmeme blanšírované kapustové listy a mírně je osolíme a opepříme. Na každý list položíme plátky lasagní a tenký plátek uzené pečeně a vše zavineme na canelloni.

4

Mozzarellu nakrájíme na velmi malé kousky, parmezán nastrouháme. K dušené kapustě přidáme smetanu, vejce, mozzarelu, promícháme. Zapékací mísu vymažeme zbylým olejem a dno vyložíme kapustou. Na kapustu poklademe cannelloni. V malém hrnci rozpustíme zbylé máslo a cannellloni jím potřeme a posypeme parmezánem. Mísu přikryjeme pokličkou nebo alobalem, vložíme do studené trouby a pečeme při teplotě 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C) asi 40 minut. Po uplynutí doby mísu vyjmeme, cannelloni s kapustu rozdělíme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept