Vepřový jazyk vařený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový jazyk vařený
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 469 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Cibule |
2 g | Nové koření celé |
2 g | Pepř černý celý |
30 g | Sůl |
1500 g | Vepřový jazyk |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 151,5mg |
Draslík | 391,3mg |
Vláknina | 702,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Vepřový jazyk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Vepřový jazyk vařený postup přípravy receptu:
1 | Vepřové jazyky očistíme, opláchneme, vložíme do vody, osolíme, přidáme nové koření, pepř a rozkrájenou cibuli a uvedeme do varu. Pod poklicí zvolna vaříme doměkka. |
2 | Uvařené jazyky vyjmeme, ve studené vodě zchladíme, oloupeme, zbavíme podjazyčí, křupavek a kostiček a vložíme zpět do procezeného vývaru. |
3 | Jazyky krájíme až při podávání. |