Jednoduchý recept

Máslové cukroví s angreštem a skořicovou polevou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 46903

Ingredience

1,5 hrst Angrešt
50 g Cukr moučkový
3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
150 g Margarín
0,3 l Mléko - podmáslí
400 g Mouka pšeničná
1 kávová lžička Pomerančová kůra
0,5 kávová lžička Sůl
Poleva
3 polévková lžíce Cukr moučkový
0,3 kávová lžička Skořice mletá
1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 408 kcal
Kilojoule 1 708kJ
18% Sacharidy 65 g
18% Tuky 14 g
11% Sodík 227 mg
18% Bílkoviny 10 g

Máslové cukroví s angreštem a skořicovou polevou postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, cukr, kypřicí prášek a sůl a promícháme. Přidáme studený margarín a ručním šlehačem nebo v mixéru uhněteme. Poté přilijeme podmáslí, přisypeme angrešt, nastrouhanou pomerančovou kůru a důkladně promícháme.

2

Z těsta vytvarujeme kouli a rozpůlíme. Na pomoučeném vále ho rozválíme na dva pláty a z každého vykrojíme 8 kousků. Ty přemístíme na vymazaný plech a v troubě předehřáté na 200°C pečeme cca 12-15 minut dozlatova.

3

Mezitím připravíme polevu. V misce rozmícháme smetanu se skořicí a cukrem. Cukroví po vyjmutí z trouby potřeme polevou, necháme ji ztuhnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept