Domácí majonéza Ambiente - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí majonéza Ambiente
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 46909 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
10 g | Citronová šťáva |
10 g | Hořčice |
600 g | Olej slunečnicový |
5 g | Pepř černý celý |
30 g | Sůl |
250 g | Vaječný žloutek slepičí |
40 g | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 308,5mg |
Draslík | 67,0mg |
Vláknina | 307,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 21,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej slunečnicový, Pepř černý celý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí majonéza Ambiente postup přípravy receptu:
1 | Nejméně hodinu předem připravíme suroviny. Jde o to, aby všechny ingredience získaly stejnou teplotu, jinak se nám majonéza při šlehání srazí. |
2 | Žloutky (měly by být pasterované), citronovou šťávu, hořčici a omáčku worchestershire smícháme v nerezové misce, osolíme a nameleme černý pepř. Šleháme ve stroji metlou. Když jsou suroviny dokonale promíchané, začneme za stálého šlehání po malých kapkách přilévat olej. Nespěcháme, je opravdu důležité, abychom za rychlého šlehání olej přilévali pomalu. |
3 | Když je všechen olej spotřebovaný, měla by být majonéza tak hustá, že obrátíme-li misku dnem vzhůru, zůstane obsah uvnitř. |