Pizza chléb se slaninou a paprikou z domácí pekárny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza chléb se slaninou a paprikou z domácí pekárny
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 46914 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 kávová lžička | Bazalka |
20 g | Droždí |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 kávová lžička | Med včelí |
3 dl | Mléko nízkotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
1 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 ks | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
30 g | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 11,3mg |
Draslík | 261,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bazalka, Droždí, Kmín drcený, Med včelí, Oregano sušené, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko nízkotučné, Mouka polohrubá, Olej olivový, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza chléb se slaninou a paprikou z domácí pekárny postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na malé kousky. Papriku podélně rozpůlíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na jemno. |
2 | Z domácí pekárny vyjmeme pečicí formu, nasadíme míchadla, nalijeme do ní mléko a olej, přidáme polohrubou pšeničnou mouku, Solamyl, kmín, bazalku, pepř. Doprostřed uděláme malý důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy dáme sůl. |
3 | Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do formy v opačném pořadí. |
4 | Formu se surovinami vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení toustů o váze 0,9 kg a světlou kůrku a pekárnu zapneme. |
5 | Když pekárna zvukovým signálem upozorní na přidání přísad, přisypeme do těsta nakrájenou slaninu a papriku. Pokud pekárna signálem není vybavena, přidáme suroviny přibližně 5 minut před koncem cyklu hnětení - míchání. |
6 | Po upečení formu v rukavicích vyndáme, chléb opatrně vyklepneme, položíme na kuchyňské síto a necháme mírně vychladnout. Pizza chléb můžeme krájet přibližně 30 minut po upečení, podáváme ho vlažný. |
Poznámka
Pizza chléb podáváme jako hlavní jídlo, vhodnou přílohou jsou zeleninové saláty. Pizza chléb je také vynikající k vínu a pivu. Místo čerstvého droždí můžeme použít 3,5 g droždí sušeného. Doba pečení a názvy programů se můžou lišit podle typu domácí pekárny.
Pizza chleba krásně nakynul. Je zabarvený do růžova od papriky. Je dobrý a hezky nám to tu provoněl
Ten chlebík vypadá moc hezky, podařil se. A věřím, že stejně dobře i chutná.