Nadýchaný pizza chléb se šunkou a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadýchaný pizza chléb se šunkou a žampiony
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46915 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
20 g | Droždí |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 kávová lžička | Med včelí |
3 dl | Mléko nízkotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
1 dl | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
30 g | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
50 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 8,3mg |
Draslík | 208,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Droždí, Kmín drcený, Med včelí, Sůl, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko nízkotučné, Mouka polohrubá, Olej olivový, Pepř černý mletý, Solamyl, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nadýchaný pizza chléb se šunkou a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Šunku nakrájíme na malé kousky. Žampiony omyjeme a nakrájíme najemno. |
2 | Z domácí pekárny vyjmeme pečicí formu, nasadíme míchadla, nalijeme do ní mléko a olej, přidáme polohrubou pšeničnou mouku, Solamyl, kmín, bazalku a pepř. Doprostřed uděláme malý důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy dáme sůl. |
3 | Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do formy v opačném pořadí. |
4 | Formu se surovinami vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení toustů o váze 0,9 kg a světlou kůrku a pekárnu zapneme. |
5 | Když pekárna zvukovým signálem upozorní na přidání přísad, přisypeme do těsta nakrájenou šunku a žampiony. Pokud pekárna signálem není vybavena, přidáme suroviny přibližně 5 minut před koncem cyklu hnětení - míchání. |
6 | Po upečení formu v rukavicích vyndáme, chléb opatrně vyklepneme, položíme na kuchyňské síto a necháme mírně vychladnout. Pizza chléb můžeme krájet přibližně 30 minut po upečení, podáváme ho vlažný. |
Poznámka
Pizza chléb podáváme jako hlavní jídlo, vhodnou přílohou jsou zeleninové saláty. Pizza chléb je také vynikající k vínu a pivu. Místo čerstvého droždí můžeme použít 3,5 g droždí sušeného. Doba pečení a názvy programů se můžou lišit podle typu domácí pekárny.