Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 46916

Ingredience

150 g Cukr krupice
130 g Cukr třtinový
150 ml Jogurt nízkotučný
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
240 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 g Muškátový oříšek
60 g Máslo čerstvé
3 g Nové koření mleté
4 g Pomerančová kůra
4 g Skořice mletá
2 g Soda jedlá
2 g Sůl
3 g Vanilkový lusk
2 ks Vejce slepičí
50 g Vločky ovesné
250 ml Voda pitná
250 g Zmrzlina kávová

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 641 kcal
Kilojoule 2 682kJ
30% Sacharidy 109 g
24% Tuky 18 g
18% Sodík 350 mg
23% Bílkoviny 13 g

Ovesné pečené kostky postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 stupňů.

2

V misce zalijeme vařící vodou vločky a necháme je 15 minut odležet.

3

Ve druhé míse utřeme máslo s cukrem a vejcem, jogurtem a vanilkovým aroma dohladka.

4

Do třetí mísy nasypeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, sodou, solí a kořením (muškátový oříšek a nové koření pomeleme a nastrouháme). Polovinu této směsi smícháme s obsahem druhé mísy a ovesnými vločkami a vše pořádně promícháme. Poté přisypeme druhou část sypké směsi a přidáme pomerančovou kůru. Vše opět promícháme do nadýchaného těsta, které nalijeme do čtvercové, vyšší a máslem vymazané formy. Vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut, až je špejle ponořená do těsta po vytažení suchá.

5

Po upečení necháme těsto vychladnout a potom jej nakrájíme na kostky, či řezy. Kostky ochutíme kopečkem zmrzliny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept