Uzený úhoř s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzený úhoř s vejci
Uzený úhoř s vejci
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46918 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Citrony |
50 g | Kaviár |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
300 g | Úhoř uzený |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 748,8mg |
Draslík | 594,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kaviár, Pažitka, Úhoř uzený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzený úhoř s vejci postup přípravy receptu:
1 | Uzeného úhoře stáhneme, vykostíme a nakrájíme na silnější plátky. Na másle usmažíme rozšlehaná vejce se solí, na závěr přimícháme jemně posekanou pažitku. Citron nakrájíme na plátky a poklademe kaviárem. |
2 | Plátky úhoře servírujeme s míchanými vejci a citronem s kaviárem. |