Celerovo-jablečný salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerovo-jablečný salát
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 46921 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
0,5 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Jablka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 201,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citrony, Cukr krupice, Jablka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Celerovo-jablečný salát postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a omyjeme celer a pokrájíme ho na nudličky, můžeme ho také nastrouhat na struhadle. Omyté jablko nakrájíme na nudličky, které lehce a opatrně promícháme s celerovými nudličkami. Mírně pocukrujeme, lehce posolíme a zakápneme šťávou vymačkanou z poloviny citronu. Hotový celerovo-jablkový salát se dobře hodí jako příloha například k pečenému vepřovému masu. |