Recept

Mořský okoun se šťovíkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 46922
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Brokolice
100 g Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
500 g Okoun mořský
1 dl Olej olivový
30 ml Olej olivový extra panenský
6 g Pepř černý mletý
100 ml Smetana 12% (konzumní)
30 g Šťovík
30 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
300 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 715 kcal
Kilojoule 2 993kJ
8% Sacharidy 28 g
60% Tuky 45 g
163% Sodík 3 g
59% Bílkoviny 33 g

Mořský okoun se šťovíkem postup přípravy receptu:

1

Brokolici rozebereme na malé růžičky a v hrnci dáme vařit osolenou vodu. Rybí maso vykostíme, naporcujeme a ostrým nožem uděláme v kůži hluboké zářezy. Osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji na pánvi opékáme nejprve kůží dolů 3 minuty, po otočení asi necelou minutu, přendáme na tác a zakryjeme alobalem.

2

Zatímco se ryba opéká, vhodíme do vroucí osolené vody brokolici, povaříme 2 minuty a scedíme. Přendáme do mísy, pokapeme olejem a zakryjeme, aby zůstala teplá.

3

Na másle usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem, krátce povaříme, zjemníme smetanou, osolíme, opepříme a do již odstavené omáčky vmícháme žloutky a polovinu nadrobno nasekaného šťovíku. Brokolici rozdělíme na jednotlivé talíře, navrch položíme porci ryby, dokola zalijeme omáčkou a posypeme zbývajícím nasekaným šťovíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept