Salát z krevet s ředkvičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z krevet s ředkvičkami
Salát z krevet s ředkvičkami
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46927 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
300 g | Krevety tygří - loupané |
160 g | Okurka salátová |
70 ml | Olej olivový |
150 g | Paprika zelená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Ředkvička |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 301,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Okurka salátová, Paprika zelená, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z krevet s ředkvičkami postup přípravy receptu:
1 | Krevety očistíme. Omyté ředkvičky nakrájíme na plátky, papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, salátovou okurku opláchneme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať jemně nasekáme. Zálivku připravíme smícháním oleje s pepřem, solí, citronovou šťávou, petrželové natí a cukrem. |
2 | V míse promícháme krevety se zeleninou, přelijeme zálivkou a necháme vychladit. |