Jednoduchý recept

Ovocná letní žemlovka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 46928

Ingredience

200 g Borůvky
800 g Chléb toastový
100 g Cukr krupice
200 g Jahody zahradní
200 g Maliny
100 g Ostružiny
200 g Rybíz červený
3 dl Smetana 33% (šlehačka)
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,076 kcal
Kilojoule 4 501kJ
46% Sacharidy 165 g
46% Tuky 35 g
61% Sodík 1 g
53% Bílkoviny 30 g

Ovocná letní žemlovka postup přípravy receptu:

1

Směs letního ovoce promícháme v kastrolu s cukrem, zalijeme vodou a pozvolna zahříváme do fáze, kdy ovoce začne měknout a pouštět šťávu. Povaříme 2 minuty a přecedíme přes jemné síto, abychom zachytili všechnu šťávu.

2

Z plátků toastového chleba odkrojíme kůrku a plátky nakrájíme na proužky. Formu nebo pekáček vyložíme potravinářskou fólií, proužky chleba namáčíme do šťávy z ovoce a klademe těsně vedle sebe do pekáče. Na chleba rozvrstvíme ovoce a zakryjeme další várkou chleba namočeného ve šťávě. Přikryjeme druhou fólií a zatížíme talířky nebo prkénkem a dáme přes noc do lednice vychladit.

3

Z vychlazené žemlovky sejmeme vrchní fólii a žemlovku vyklopíme na tác s okrajem. Rozkrojíme na jednotlivé porce a podáváme se šlehačkou.

Poznámka

Žemlovka se musí přes noc chladit v lednici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept