Recept

Matjesový salát s jablky

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 46929
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

150 g Brambory
160 g Červená řepa sterilovaná
100 g Cibule sterilovaná
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
250 g Jablka
400 g Matjesy - filet
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná
150 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 396 kcal
Kilojoule 1 657kJ
9% Sacharidy 33 g
31% Tuky 23 g
22% Sodík 444 mg
29% Bílkoviny 16 g

Matjesový salát s jablky postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Matjesové filé nakrájíme na nudličky, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nahrubo nastrouháme a v míse promícháme s citronovou šťávou, cukrem, solí, pepřem a zakysanou smetanou. Nakládanou červenou řepu a nakládané cibulky slijeme a necháme okapat.

2

Do mísy k jablkům přidáme matjesy, brambory, řepu a cibulky. Salát necháme pod fólií v chladničce vychladit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept