Kuřecí prsa na hruškách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa na hruškách
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4693 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Hrušky |
600 g | Kuřecí prsa |
20 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Víno Marsala |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 102,0mg |
Draslík | 644,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa na hruškách postup přípravy receptu:
1 | Hrušky oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na 8dílků. |
2 | V pánvi rozpálíme olej s máslem a kuřecí maso z každé strany cca 2min orestujeme. Poté zalijeme Marsalou, ochutíme solí, pepřem a cca 10min podusíme. Po 5ti minutách přidáme hrušky a dodusíme společně. |
3 | Hotové maso nakrájíme na plátky, ozdobíme hruškami, přelijeme šťávou a podáváme. |
Po kuřecích prsech na hruškách se u vás určitě zapráší, tak jako u nás. Jestliže máte rádi kuřecí maso a ovoce - obzvlášť hrušky, je tento recept tou nejlepší volbou. Dávám plné bodové hodnocení.