Fenyklo-jablkový krevetový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fenyklo-jablkový krevetový salát
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 46930 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 g | Fenykl obecný |
2 ks | Fenykl sladký - hlíza |
1 ks | Jablka |
225 g | Krevety tygří - loupané |
3 ml | Ocet Sherry |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
2 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 59,1mg |
Draslík | 658,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Fenykl obecný, Jablka, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Krevety tygří - loupané, Ocet Sherry, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fenyklo-jablkový krevetový salát postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve ve slané vodě uvaříme asi 10 minut krevety. Až zchladnou, vyloupeme je a dáme do mísy. K nim přidáme na tenké plátky nakrájený omytý a jader zbavený fenykl a omyté odjádřené jablko pokrájené na kostičky. |
2 | Vedle v menší misce připravíme zálivku z nakrájené šalotky, citronové šťávy, soli, pepře olivového oleje a semen fenyklu. |
3 | Zálivku i připravené krevety s fenyklem a jablkem smícháme ve větší misce a ihned studené servírujeme. |
Musíme vyzkoušet