Jednoduchý recept

Fenyklo-jablkový krevetový salát

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 46930
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
3 g Fenykl obecný
2 ks Fenykl sladký - hlíza
1 ks Jablka
225 g Krevety tygří - loupané
3 ml Ocet Sherry
4 polévková lžíce Olej olivový
2 g Pepř černý mletý
1 ks Šalotka
2 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 170 kcal
Kilojoule 713kJ
5% Sacharidy 19 g
11% Tuky 8 g
13% Sodík 254 mg
27% Bílkoviny 15 g

Fenyklo-jablkový krevetový salát postup přípravy receptu:

1

Nejdříve ve slané vodě uvaříme asi 10 minut krevety. Až zchladnou, vyloupeme je a dáme do mísy. K nim přidáme na tenké plátky nakrájený omytý a jader zbavený fenykl a omyté odjádřené jablko pokrájené na kostičky.

2

Vedle v menší misce připravíme zálivku z nakrájené šalotky, citronové šťávy, soli, pepře olivového oleje a semen fenyklu.

3

Zálivku i připravené krevety s fenyklem a jablkem smícháme ve větší misce a ihned studené servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Fenyklo-jablkový krevetový salát
Musíme vyzkoušet blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept