Matjesové filety na sladko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Matjesové filety na sladko
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46931 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Cibule |
80 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
400 g | Matjesy - filet |
80 ml | Ocet kvasný lihový |
60 g | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 138,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Matjesy - filet, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Matjesové filety na sladko postup přípravy receptu:
1 | V hrnci svaříme ve vodě ocet a cukr a necháme vychladit. V mezičase najemno nasekáme čerstvý tymián a kopr, cibuli nakrájíme na plátky. Matjesy nakrájíme na silné nudličky. |
2 | Do vychladlé směsi přimícháme bylinky, cibuli, olej, sůl a pepř. Do mísy vložíme matjesy, přelijeme marinádou a promícháme. |