Recept

Jehněčí maso s kapustovou kaší

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (11%)
ID receptu: 46932

Ingredience

Na jehněčí kolínka
50 g Celer - nať
4 ks Jehněčí koleno
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Rozmarýn čerstvý
150 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
50 g Tymián čerstvý
250 ml Vývar zeleninový
2 ks Česnek
4 ks Šalotka
Na kapustovou přílohu
4 ks Brambory
1 ks Cibule
600 g Kapusta hlávková
250 g Kapusta růžičková
50 g Majoránka
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
100 ml Smetana na vaření
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
100 ml Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 813 kcal
Kilojoule 3 403kJ
24% Sacharidy 85 g
61% Tuky 46 g
43% Sodík 862 mg
45% Bílkoviny 25 g

Jehněčí maso s kapustovou kaší postup přípravy receptu:

1

Očistíme si jehněčí kolínka. Slaninu si rozkrájíme na klínky a pomocí špikovacího nože s ní prošpikujeme kolínka. Lehce je osolíme a opepříme.

2

Do kastrolu si vložíme sádlo a rozpálíme ho. Na rozehřáté sádlo vložíme prošpikovaná kolínka. Ztlumíme plamen a pomalu kolínka opékáme. Přisypeme do kastrolu rozmarýn a tymián a oloupanou a nakrájenou šalotku. Přidáme ještě celerovou nať. Pět stroužků česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Celou paličku česneku oloupeme a rozkrojíme na polovinu. Všechen česnek přidáme k masu. Vložíme do kastrolu ještě zbylou kůži ze slaniny. Vše poprášíme paprikou a zalijeme vývarem. Zakryjeme pokličkou a maso cca hodinu dusíme, dokud se nezačne oddělovat od kosti.

3

Mezitím nachystáme kapustovou kaši. Na nudličky posekáme hlávkovou kapustu. Z růžičkové kapusty odkrájíme tvrdý spodek a růžičky rozpůlíme (ty menší), případně rozčtvrtíme (jsou-li větší). Nadrobno si nakrájíme cibuli a vložíme do hrnce s rozpuštěným sádlem. Osmahneme a pak přidáme oloupaný a jemně nasekaný česnek. Cibuli s česnekem zaprášíme hladkou moukou a orestujeme. Přidáme pokrájenou hlávkovou kapustu. Vše zalijeme 1 dl vody a zasypeme majoránkou. Pak přidáme rozkrájenou růžičkovou kapustu. Dusíme asi 8 minut. Na závěr zalijeme smetanou a šlehačkou. Vypneme plotnu a necháme ještě chvilku na chladnoucím vařiči. Servírujeme jako přílohu k jehněčím kolínkům společně s brambory, které uvaříme ve slupce. Navrch zdobíme zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept