Recept

Zapečený květák v gorgonzole

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 46935
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

250 g Brokolice
1 ks Cibule
300 g Květák
40 g Máslo čerstvé
300 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
2 špetka Sůl
150 g Sýr Gorgonzola
1150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 519kJ
7% Sacharidy 26 g
16% Tuky 12 g
37% Sodík 744 mg
30% Bílkoviny 17 g

Zapečený květák v gorgonzole postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme k varu litr vody se špetkou soli a do měkka uvaříme brokolici a květák. Vodu poté zcedíme a zeleninu dáme stranou.

2

Následně v hrnci rozehřejeme máslo a zlehka na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Postupně přidáváme mouku, mléko a 150 ml vody. Neustále mícháme. Po cca třech minutách odstavíme.

3

Do omáčky nastrouháme sýr, osolíme a opepříme dle vlastní chuti a vmícháme na větší kusy nakrájenou brokolici s květákem. Na závěr přemístíme omáčku se zeleninou z hrnce do zapékací mísy a povrch ozdobíme na plátky nakrájeným rajčetem. Dáme do trouby či na gril pět minut zapéct. Ihned můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept