Jednoduchý recept

Rosol z jedlových výhonků

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 46936

Ingredience

80 ml Citronová šťáva
500 g Cukr želírovací
200 g Jedlové výhonky
2 ks Tymián čerstvý
1 l Šťáva jablečná 100%
400 ml Šťáva z růžových grepů

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 42 kcal
Kilojoule 174kJ
3% Sacharidy 10 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 0 mg
0% Bílkoviny 0 g

Rosol z jedlových výhonků postup přípravy receptu:

1

Mladé, světle zelené výhonky z jedle a snítky tymiánu opláchneme a vytřepeme z nich vodu. Svaříme jablečnou šťávu s jedlovými výhonky a tymiánem, začnou-li k hladině vystupovat bublinky je šťáva svařená, odstavíme ji z ohně a necháme louhovat nejméně 12 hodin. Po 12 hodinách směs opět ohřejeme a 10 minut necháme probublávat na mírném ohni, potom směs přes jemné síto nebo utěrku přecedíme. Necháme zchladnout, přimícháme želírovací cukr, čerstvě vylisovanou grapefruitovou šťávu a citronovou šťávu a na prudkém ohni vaříme 4 minuty a odstavíme z ohně.

2

Plníme do sklenic předem vypláchnutých horkou vodou a dobře uzavřeme.

Poznámka

Želé z jedlových nebo smrkových výhonků se přidává k aromatickým druhům sýra, omáčkám ze zvěřiny, hrachové kaši s piniovými jádry nebo kaštanům s polevou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept