Roštěná se sardelovou pastou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěná se sardelovou pastou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46938 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
600 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
70 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
200 g | Okurky nakládané |
30 ml | Olej rostlinný |
0,5 polévková lžíce | Sardelová pasta |
500 ml | Voda pitná |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 291,3mg |
Draslík | 230,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěná se sardelovou pastou postup přípravy receptu:
1 | Plátky roštěné po okraji nařízneme, naklepeme, potřeme sardelovou pastou a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, okurky nakrájíme na kolečka. |
2 | Plátky roštěné zprudka osmažíme po obou stranách na másle s olejem, přimícháme cibuli a chvíli smažíme. Maso podlijeme vodou a na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Do omáčky zašleháme smetanu a prohřejeme. Omáčku přecedíme, vmícháme do ní okurky a přelijeme jí maso. |