Vepřové kotlety pečené s jablky a švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety pečené s jablky a švestkami
Vepřové kotlety pečené s jablky a švestkami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 46945 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Jablka |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Slivovice |
180 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
180 g | Švestky sušené |
1,2 kg | Vepřové kotlety |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 205,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Sůl, Švestky sušené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Slivovice, Smetana 33% (šlehačka), Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety pečené s jablky a švestkami postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nakrájíme na klínky a zakapeme citronovou šťávou, sušené švestky nakrájíme na klínky. Kotlety vcelku vykostíme, protáhneme polovinou jablek a švestek, osolíme a opepříme, zakapeme slivovicí, vložíme do pekáče a necháme odležet alespoň 4 hodiny. Marinované maso podlijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Když je maso poloměkké, přidáme zbylé ovoce a dopečeme. Na závěr do výpeku vmícháme smetanu a už jen prohřejeme. |
2 | Maso servírujeme nakrájené na plátky, přelité omáčkou i s ovocem. |