Kančí guláš na paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí guláš na paprice
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 46949 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
360 g | Chléb výběrový |
400 g | Cibule |
3 g | Jalovec |
30 g | Jíška hotová tmavá |
1000 g | Kančí maso |
50 g | Kečup |
10 g | Koření Zvěřina |
3 g | Nové koření mleté |
150 g | Olej rostlinný |
120 g | Paprika červená |
5 g | Paprika mletá pálivá |
20 g | Paprika mletá sladká |
120 g | Paprika zelená |
2 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
1000 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 8,3mg |
Draslík | 961,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,8mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kančí maso, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb výběrový, Jalovec, Jíška hotová tmavá, Kečup, Nové koření mleté, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření Zvěřina nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí guláš na paprice postup přípravy receptu:
1 | Přední maso z kance zbavíme všech blan, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, čerstvou zelenou a červenou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky, česnek prolisujeme, jalovec nadrtíme. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmažíme, přidáme maso, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě, až se tekutina vysmahne na tuk. Posypeme sladkou a pálivou paprikou, rozpustíme v tuku, podlijeme vývarem z kostí, ochutíme zvěřinovým kořením, jalovcem, mletým novým kořením, kečupem, česnekem, nakonec do vroucího guláše nasypeme nakrájené papriky a dusíme doměkka. Zahustíme tmavou jíškou, provaříme a odstavíme. |
3 | Guláš podáváme s čerstvým chlebem. |