Jednoduchý recept

Kančí guláš na másle se sezamem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 46952
Kategorie: Maso

Ingredience

60 g Anglická slanina
200 g Cibule
1000 g Kančí maso
3 g Kmín drcený
150 g Máslo čerstvé
1 ks Masox
20 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
7 g Sezam - semena
70 g Strouhanka
8 g Sůl
600 g Těstoviny vařené (průměr)
70 ml Víno červené
1200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 637 kcal
Kilojoule 2 665kJ
10% Sacharidy 37 g
44% Tuky 33 g
35% Sodík 698 mg
79% Bílkoviny 44 g

Kančí guláš na másle se sezamem postup přípravy receptu:

1

Odblaněné kančí maso nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, anglickou slaninu na nudličky.

2

V hrnci roztavíme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme kousky masa, osolíme, opepříme a zvolna dusíme na másle asi 3 minuty.

3

Přidáme slaninu, lehce orestujeme, zasypeme mletou paprikou, necháme ji rozpustit v tuku, podlijeme červeným vínem, provaříme, přilijeme vodu, přihodíme kostku masoxu, okořeníme kmínem, sezamovým semínkem a dusíme doměkka. Nakonec guláš zahustíme jemnou chlebovou strouhankou, ještě pár minut povaříme a odstavíme.

4

Guláš podáváme s vařenými těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept