Domácí chléb se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí chléb se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 46953 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1,5 kávová lžička | Droždí sušené |
1 špetka | Kypřicí prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Margarín |
170 ml | Mléko polotučné |
375 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Pažitka |
1,5 kávová lžička | Sůl |
60 ml | Voda pitná |
60 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 12,1mg |
Draslík | 55,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Kypřicí prášek do pečiva, Pažitka, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Margarín, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí chléb se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Mléko, vlažnou vodu, zakysanou smetanu, margarín, cukr, sůl, nadrobno nakrájenou pažitku, mouku, prášek do pečiva a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme Základní program. Pekárna těsto uhněte, nechá vykynout a následně upeče. My si pak vychutnáme vynikající domácí chléb se zakysanou smetanou. |