Hovězí steak na hořčici - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí steak na hořčici
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 46958 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Bramborová kaše |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 kg | Hovězí svíčková |
50 ml | Olej olivový |
50 ml | Olej stolní |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 128,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 232,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Česnek, Cibule, Hovězí svíčková, Olej stolní, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí steak na hořčici postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme olivový olej s hořčicí a prolisujeme do směsi stroužek česneku. Pořádně promícháme a směsí potřeme plátky masa. Necháme 30 minut odležet. |
2 | Mezitím si nadrobno nakrájíme cibuli a osmažíme ji dozlatova na pánvi. Poté k cibuli přidáme víno, tymián a prolisujeme stroužek česneku. |
3 | Rošt grilu potřeme olejem a dáme grilovat maso při střední teplotě cca na 15 minut. V průběhu grilování potíráme vinnou směsí, z které dáme stranou cibuli. |
4 | Hotový steak podáváme s bramborovou kaší a posypeme cibulkou z vinné marinády. |
Poznámka
1