Jednoduchý recept

Rebarbora s jahodami v džemu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 46960
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

1 balení Cukr želírovací
2 polévková lžíce Ibiškový květ sušený
800 g Jahody zahradní
800 g Reveň (Rebarbora)
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

0% Kalorie 6 kcal
Kilojoule 26kJ
0% Sacharidy 1 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
0% Bílkoviny 0 g

Rebarbora s jahodami v džemu postup přípravy receptu:

1

Z oloupané rebarbory odkrojíme konce, omyjeme ji a nakrájíme na kousky asi 2 cm dlouhé a 2 minuty blanšírujeme ve vroucí vodě, vodu potom slijeme. Rebarboru dáme se 100 ml vody do hrnce a 3-4 minuty dusíme, rebarbora bude skoro měkká.

2

Opláchneme jahody, očistíme, zbavíme je stopek a kalichů, nakrájíme na kousky nebo rozmixujeme. Pokud budeme jahody mixovat přidáme k nim nejdříve rebarboru, rozmixujeme, vmícháme želírovací cukr 3plus1, nadrobené sušené ibiškové květy a směs přivedeme k varu, za neustálého míchání vaříme 4 minuty na silném ohni, stáhneme z ohně a plníme do sklenic předem vypláchnutých horkou vodou a dobře uzavřeme.

3

Do nakrájených jahod přidáme předvařenou rebarboru, želírovací cukr 3plus1, nadrobené sušené ibiškové květy a necháme 3 hodiny odstát.

4

Dále postupujeme stejně jako u mixovaných jahod.

Poznámka

Rebarbora obsahuje velké množství kyseliny šťavelové a proto se před použitím v rosolu nebo džemu musí nejdříve oloupat a předvařit nebo řapíky nakrájet a 1-2 minuty blanšírovat ve vroucí vodě. Blanšírování je kuchařská technika spočívající v ponoření plodu do horké vody a jeho následném ochlazení. Ibiškové květy přidáváme pro zachování barvy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept