Jednoduchý recept

Dušené kapustičky s opékanou cibulí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 46962
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Cibule červená
5 g Cukr krupice
500 g Kapusta růžičková
30 g Máslo čerstvé
50 ml Olej olivový
4 g Pepř černý mletý
30 g Šalvěj čerstvá
8 g Sůl
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 234 kcal
Kilojoule 978kJ
5% Sacharidy 17 g
22% Tuky 16 g
33% Sodík 653 mg
11% Bílkoviny 6 g

Dušené kapustičky s opékanou cibulí postup přípravy receptu:

1

Do vroucí osolené vody vhodíme růžičkové kapusty a 2 minuty necháme povařit, slijeme a kapusty ochladíme studenou vodou a necháme okapat.

2

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a opékáme, až cibule zesklovatí. Přisypeme cukr a nasekanou šalvěj a 3 minuty zahříváme za občasného promíchání.

3

V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme rozpůlené kapusty a 3 minuty restujeme a promícháváme. Vmícháme cibuli se šalvějí, osolíme, opepříme a ještě chvíli podusíme, až kapusty změknou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept