Recept

Rostbíf s křenem a hořčicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 46965
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Brambory
2 polévková lžíce Hořčice
1,5 kg Hovězí roštěnka vys. peč.
2 polévková lžíce Křen
250 g Máslo čerstvé
60 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,243 kcal
Kilojoule 5 202kJ
3% Sacharidy 10 g
127% Tuky 96 g
8% Sodík 163 mg
158% Bílkoviny 89 g

Rostbíf s křenem a hořčicí postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme máslo a necháme ho pět minut změknout. Poté ho rozmačkáme vidličkou. Přidáme strouhaný křen, hořčici a petržel. Vše pořádně zamícháme a dáme odležet na chladné místo.

2

Mezitím si oloupeme brambory a zabalíme je do alobalu. Gril si rozehřejeme na střední teplotu a potřeme rošt olejem. Maso potřeme olejem a vetřeme do něj sůl a pepř. V kuse grilujeme hodinu až hodinu a půl podle toho, jak propečený rostbíf chceme.

3

Poté, co se nám ugriluje maso, vyměníme maso za brambory, které grilujeme deset minut. Mezitím necháme pět minut maso odležet a nakrájíme ho na plátky. Podáváme s bramborem a připraveným křenovým máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept