Jednoduchý recept

Domácí jemné housky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 46966

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
1,3 kávová lžička Droždí sušené
310 ml Mléko polotučné
470 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 918kJ
21% Sacharidy 75 g
14% Tuky 11 g
9% Sodík 172 mg
26% Bílkoviny 15 g

Domácí jemné housky postup přípravy receptu:

1

Mléko, rozšlehaná vejce, 1,5 lžíce změklého másla, cukr, sůl, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto.

2

Poté těsto vyklopíme na vál, jemně prohněteme, vyválíme na 2 cm silnou placku a vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm. Dáme je na plech s pečicím papírem a potřeme zbylým máslem.

3

Přikryjeme potravinovou fólií a necháme 30 minut kynout.

4

Poté dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů péct 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept