Bramboráčky s restovaným tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramboráčky s restovaným tuňákem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 46967 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 polévková lžíce | Řeřicha |
Bramboráčky | |
---|---|
300 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Majoránka |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
3 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Restovaný tuňák | |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Džem brusinkový |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
650 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 82,1mg |
Draslík | 502,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Řeřicha, Brambory, Česnek, Majoránka, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Citronová šťáva, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Džem brusinkový, Olej olivový, Pepř citronový, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramboráčky s restovaným tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si klasické těsto na bramboráčky. Oloupeme a omyjeme brambory, nastrouháme je do mísy, přidáme k nim vajíčko, hladkou mouku, sůl, pepř, majoránku a prolisovaný česnek. Bramborové těsto promícháme. V palačinkové pánvi rozpálíme slunečnicový olej, na něj nalijeme malou naběračkou těsto a smažíme malé kulaté palačinky z každé strany dozlatova. Palačinky by měly být o průměru přibližně 8 - 10 cm a vysoké by měly být asi 0.5 cm. Bramboráčky uchováme teplé. Omyjeme řeřichu, vodu setřepeme a prsty potrháme. |
2 | Čerstvé filety z tuňáka si necháme mírně namrazit, aby se nám podařilo nakrájet tenké plátky. V teflonové pánvi na rozpáleném olivovém oleji zprudka plátky restujeme z každé strany po 0.5 minutě. Vyjmeme je, dáme do mísy, posypeme mořskou solí, citronovým pepřem a pokapeme citronem. |
3 | Na teplé bramboráčky poklademe plátky tuňáka, ozdobíme brusinkovým džemem, řeřichou a hned servírujeme. |