Jednoduchý recept

Kančí guláš s perníkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 46969

Ingredience

2 g Bobkový list
200 g Cibule
200 g Houby čerstvé
4 g Jalovec
1000 g Kančí maso
3 g Majoránka
3 g Nové koření celé
40 ml Ocet vinný
20 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý celý
2 g Pepř černý mletý
100 g Perník
80 g Protlak rajčatový
50 ml Rum
150 g Sádlo škvařené
20 g Sůl
600 g Těstoviny vařené (průměr)
1300 ml Vývar z hovězích kostí
5 g Zázvor celý
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 786 kcal
Kilojoule 3 289kJ
15% Sacharidy 53 g
52% Tuky 39 g
104% Sodík 2 g
95% Bílkoviny 53 g

Kančí guláš s perníkem postup přípravy receptu:

1

Kančí maso odblaníme a necháme vcelku. Celý pepř, nové koření, zázvor, jalovec a bobkový list umeleme, smícháme se solí (cca 3 lžičky) a mletou sladkou paprikou, maso potřeme octem a obalíme ve směsi koření. Necháme uležet několik hodin. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, česnek prolisujeme a perník nastrouháme. Maso otřeme a nakrájíme na kostky.

2

V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa, osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme aspoň hodinu. Nyní přidáme houby, česnek, rajčatový protlak, zahustíme strouhaným perníkem, ochutíme rumem, solí, pepřem, ovoníme majoránkou a dodusíme.

3

Guláš rozdělíme na talíře a doplníme vařenými těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept