Kančí guláš s perníkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí guláš s perníkem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 46969 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
200 g | Houby čerstvé |
4 g | Jalovec |
1000 g | Kančí maso |
3 g | Majoránka |
3 g | Nové koření celé |
40 ml | Ocet vinný |
20 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý celý |
2 g | Pepř černý mletý |
100 g | Perník |
80 g | Protlak rajčatový |
50 ml | Rum |
150 g | Sádlo škvařené |
20 g | Sůl |
600 g | Těstoviny vařené (průměr) |
1300 ml | Vývar z hovězích kostí |
5 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 68,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Kančí maso, Majoránka, Nové koření celé, Ocet vinný, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Rum, Sádlo škvařené, Sůl, Těstoviny vařené (průměr), Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Jalovec, Pepř černý mletý, Perník, Protlak rajčatový, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí guláš s perníkem postup přípravy receptu:
1 | Kančí maso odblaníme a necháme vcelku. Celý pepř, nové koření, zázvor, jalovec a bobkový list umeleme, smícháme se solí (cca 3 lžičky) a mletou sladkou paprikou, maso potřeme octem a obalíme ve směsi koření. Necháme uležet několik hodin. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, česnek prolisujeme a perník nastrouháme. Maso otřeme a nakrájíme na kostky. |
2 | V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa, osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme aspoň hodinu. Nyní přidáme houby, česnek, rajčatový protlak, zahustíme strouhaným perníkem, ochutíme rumem, solí, pepřem, ovoníme majoránkou a dodusíme. |
3 | Guláš rozdělíme na talíře a doplníme vařenými těstovinami. |