Karbanátky z hrachu a krup - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky z hrachu a krup
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4697 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 g | Hrách loupaný |
100 g | Ječné kroupy |
200 ml | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sádlo škvařené |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunkový salám |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 127,2mg |
Draslík | 159,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 142,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej stolní, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný, Ječné kroupy, Šunkový salám mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky z hrachu a krup postup přípravy receptu:
1 | Oprané kroupy a hrách uvaříme doměkka a umeleme. |
2 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme ji na tuku. Přidáme ji k hrachu s kroupami, přimícháme česnek utřený se solí, žloutky a vše promícháme. |
3 | Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme placičky, které obalujeme v rozšlehaných bílcích nastavených 2 lžícemi mléka. |
4 | Placičky smažíme v horkém oleji. |
Poznámka
Podáváme se salátem z kysaného zelí.