Jednoduchý recept

Špenátový salát s fazolovými lusky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 12 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 46970
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

500 g Baby špenát
2 ks Cibule červená
20 ml Citronová šťáva
300 g Fazolové lusky zelené
5 ml Hořčice
100 ml Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
8 g Sůl
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 155 kcal
Kilojoule 648kJ
3% Sacharidy 9 g
17% Tuky 13 g
21% Sodík 423 mg
5% Bílkoviny 3 g

Špenátový salát s fazolovými lusky postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme k varu 1,5 l osolené vody, vhodíme fazolové lusky a 2 minuty povaříme, slijeme a propláchneme studenou vodou, necháme okapat v cedníku.

2

Zatím opereme listy špenátu a osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme si červenou cibuli na kolečka.

3

V míse smícháme fazolové lusky, špenát a cibuli, přidáme nasekanou petrželku a těsně před podáváním přelijeme dresinkem. Na ten vyšleháme v misce citronovou šťávu, olej a lžičku hořčice. Podle chuti osolíme a opepříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept