Špenátový salát s fazolovými lusky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 12 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátový salát s fazolovými lusky
Celkový čas: | 12 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 46970 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Baby špenát |
2 ks | Cibule červená |
20 ml | Citronová šťáva |
300 g | Fazolové lusky zelené |
5 ml | Hořčice |
100 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
8 g | Sůl |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 375,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 88,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Baby špenát, Citronová šťáva, Fazolové lusky zelené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátový salát s fazolovými lusky postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme k varu 1,5 l osolené vody, vhodíme fazolové lusky a 2 minuty povaříme, slijeme a propláchneme studenou vodou, necháme okapat v cedníku. |
2 | Zatím opereme listy špenátu a osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme si červenou cibuli na kolečka. |
3 | V míse smícháme fazolové lusky, špenát a cibuli, přidáme nasekanou petrželku a těsně před podáváním přelijeme dresinkem. Na ten vyšleháme v misce citronovou šťávu, olej a lžičku hořčice. Podle chuti osolíme a opepříme. |