Jednoduchý recept

Domácí husí sádlo

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 46972

Ingredience

100 g Cibule
500 g Husí sádlo
50 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 087kJ
0% Sacharidy 1 g
73% Tuky 55 g
4% Sodík 79 mg
0% Bílkoviny 0 g

Domácí husí sádlo postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kousky. Do pánve nebo hrnce dáme 50 g husího sádla, přisypeme připravenou cibuli, kterou osmažíme dozlatova.

2

Syrové husí sádlo odblaníme, dobře umyjeme, drobně nakrájíme a v pánvi na mírném ohni vyškvaříme. Následovně přidáme osmaženou cibuli, podle chuti osolíme, vše spolu smícháme a za stálého míchání škvaříme ještě necelých 10 minut.

3

Hotové sádlo opatrně přelijeme do vhodné nádoby na uskladnění a necháme vychladnout a ztuhnout.

Poznámka

Takto připravené husí sádlo se používá jako základní omastek v židovské kuchyni.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept