Jednoduchý recept

Rýžový sladký Kugel

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 46978
Kategorie: Řezy

Ingredience

50 g Cukr krupice
50 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
350 g Jablka
50 g Máslo čerstvé
150 g Rozinky tmavé
500 g Rýže loupaná
20 g Skořice mletá
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 599 kcal
Kilojoule 2 507kJ
32% Sacharidy 116 g
14% Tuky 11 g
6% Sodík 119 mg
18% Bílkoviny 10 g

Rýžový sladký Kugel postup přípravy receptu:

1

Jablka umyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na kousky anebo tenké plátky a zatím necháme stranou.

2

Rýži probereme, opláchneme, vsypeme do hrnce, zalijeme 1 l horké vody, osolíme a vložíme do nahřáté trouby, kde doměkka vaříme přibližně 15 minut. Hrnec vyndáme z trouby a přesypeme rýži do misky, rozklepneme syrová vejce a smícháme s rýží. Podle vlastní chutě přidáme cukr krupici, vanilkový cukr, skořici, rozinky, nakonec vsypeme připravená jablka a vše vařečkou promícháme.

3

Hotovou směs přeložíme na máslem vymazaný pekáč a v nahřáté troubě pečeme přibližně 120 minut.

4

Upečený Kugel vytáhneme z trouby, necháme odpočinout, nakrájíme na úhledné porce, které posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Poznámka

Kugel podáváme teplý, ale také studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept